Mali update apropo Vater-a i ostalog... Vratih se ja VF-u iz neočekivanog razloga! Vater se pokazao izdržljivim i lepo izbalansiranim, ali se ispostavilo da u mojim rukama daje znatno lošiji zvuk od ostalih! Najdrastičnija razlika je bila na dobošu, gde je realno i najbitnije

I tako, back to the drawing board, uzmem opet VF, ali ovaj put, delom zato što me mrzelo da jurim po celom gradu i tražim 5A, a delom zato što bi to bilo kao da se opet smuvaš sa ribom koja te je prevarila, uzmem nekoliko različitih signatura koje sam probao nekad davno i zaboravio kakve su.
Da skratim - Steve Gadd, odlične, malo kratke za mene, ali korisne za neke situacije, savršena definicija na činelama i tomovima; Dave Weckl (tamno braon), malo predugačke, lagane, ne sviđa mi se zvuk, brzo odustao, sad su rezerva; Dave Weckl (žute), ubice! Težina i balans (verovatno i gustina) daju tako dobar panč i ukupan zvuk i na dobošu i metalima i tomovima... malo su heavy, ali ništa preterano, a mana im je što su lakirane i lako klizaju kad se malo oznoje dlanovi (više od Gadd-ovih, valjda jer su teže).
Ponovo potvrda, skuplje=bolje bar što se tiče VF-a, a nekako sam počeo da se navikavam i na menjanje vrste palica u toku svirke! Za house Gadd, za pop-rock Weckl, možda nađem i nešto treće za ko zna šta

Sledeća stanica - rediscovering Pro Mark