Pridružio se: Maj 5th, 2008, 10:57 pm Postovi: 84 Lokacija: Beograd
Moj Bubanj: Yamaha maple custom absolute
Moji bendovi: Radijacija
Inspiracija: Vlajko Golubovic, Marko Kuzmanovic, Rick Latham ...
Kada pricamo o tomovima onda preskoci coated u svakom slucaju (na tvom bubnju to ne bi radilo kako treba, tj istaklo bi sve ono sto ne valja), razmisli o evansu, ukoliko razmisljas o dvoslojnim plastikama onda g2 clear ili ec2 clear. I hidraulik se pokazala kao dobra opcija za entry level bubnja kakav je black hawk. Dobar sound mozes da izvuces i sa remo powerstroke 3 clear (ona je jednoslojna sa denferom). Donje u svakom slucaju jednoslojne, rezonantne. Za bas bubanj bi se odlucio ukoliko hoces dvoslojnu za evans i to emad2 clear, a ako hoces jednoslojnu onda remo powerstroke 3. I u slucaju black hawk-a svakako malo nizi stim od uobicajenog.
Miron
Tema posta: Re: Gretsch Bubnjevi
Poslato: Mart 11th, 2010, 11:11 am
Virtuoz!
Pridružio se: Januar 22nd, 2008, 1:01 pm Postovi: 1146 Lokacija: Belgrade
Moj Bubanj: Mapex Saturn
Moji bendovi: Straight Ahead
Inspiracija: Steve Gadd, Vinnie Colaiuta, Jeff Porcaro
Eto tako se to radi...lepo je sto ima iskusnih ljudi koji su ufazonu da podele svoje znanje sa nama...gde je bio ovaj forum kad sam ja stavio coated emperor na svoj sonor force 2003...
KIBEL BUBNJAR
Poslato: April 2nd, 2010, 4:00 pm
Bubnjar!
Pridružio se: Septembar 24th, 2008, 10:05 pm Postovi: 620 Lokacija: Osijek
Moj Bubanj: GRETSCH Blackhawk, SABIAN B8
Inspiracija: Joey Jordison, Ian Paice, David Silivera
Od rema powerstroce 3 provjereno radi odlicno. pogotovo bass
Cheloo
Poslato: April 2nd, 2010, 6:22 pm
Voljan da vežba
Pridružio se: Januar 10th, 2009, 12:28 am Postovi: 164
Ljudi ima li neko iskustva sa Renown-om?
_________________ Iz svega sto vidim dovoljno ucim, i sve mi govori koliko vredim, da svakodnevno sebe nosim, dobar znak.
Matematika
Poslato: Jun 27th, 2010, 12:08 am
Dobošar
Pridružio se: April 1st, 2008, 8:50 pm Postovi: 44
Ognjen je napisao:
Znači handcrafted je kad poručiš drvo od Kellera, usečeš ivice, ofarbaš i našrafiš hardver?
malo kasnim ali eto... znaci radi se gretschu usa: The USA Custom series is the flagship line for Gretsch Drums and are handcrafted and hand finished in its Ridgeland, SC factory by a small group of highly experienced and skilled drumsmiths. Gretsch’s Nitrocellulose lacquer produces a finish that cures with the wood to create a dynamic, blending bond. This finish is hand-applied every step of the way in a meticulous 6-step process. After the shell has been fully sanded and prepared, it gets hand-stained. The shell then goes through a labor-intensive 6-step lacquer/sanding/buffing process that results in a drum with an exceptional deep luster.
Koske
Poslato: Jul 15th, 2010, 8:33 pm
Bubnjar!
Pridružio se: Januar 30th, 2008, 9:53 pm Postovi: 719 Lokacija: U svojoj sobi
Moj Bubanj: DW/ Pearl/ Sonor/ Zildjian/ Stunner
Moji bendovi: DoomRash/Iwory Crown
Inspiracija: Nathaniel Townsley Aaron Comess/Simon Phillips/Wuv
Ljudi, da li ste imali prilike da snimite "novu" Gretsch seriju. U pitanju je New Classic. Mene je ta serija, tj. taj bubanj osvojio na prvi pogled. Mali chist hardver, bas bubanj bez rupe ( za drzace za tomove ). Kada sam ga video na sajtu, bio sam u fazonu, samo natural finish, jer na netu ovi ostali izgledaju bulja. Ali sada sam ga video uzivo, u plavom finishu a i crvenom. ( greskom shippovan crveni flor uz plavi set! ) Stvarno, igleda mnogo, mnogo dobro!!! Nisam imao prilike da ga probam jos uvek, posto nije namontiran, ali cim bude prilike, bacam neki sneak-peak. Do tada, pogledajte ove linkove sa tube-a. U pitanju su tri razlichite kombinacije i dva razlichita bubnjara.
Ovaj tip u naredna dva klipa i ne svira nesto posebno, ali se stice utisak o tonu bubnja.
Pridružio se: Januar 30th, 2008, 9:53 pm Postovi: 719 Lokacija: U svojoj sobi
Moj Bubanj: DW/ Pearl/ Sonor/ Zildjian/ Stunner
Moji bendovi: DoomRash/Iwory Crown
Inspiracija: Nathaniel Townsley Aaron Comess/Simon Phillips/Wuv
Preslusao sam jos jedno 6 drugih klipova i ustanovio da dobos ima prijatan zvuk, ali da nije to to. Nema dovoljno attack-a.. Ali zato tomovi i bas bubanj imaju takav ton.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu