Kojim redoslijedom učiti svirati

Podelite saznanja, iskustva, ideju, dajte savet, ili ga potražite...

Moderator: Supermoderatori

Post Reply
karloj
Bubnjar Početnik
Bubnjar Početnik
Posts: 11
Joined: February 3rd, 2010, 9:23 pm
Moj Bubanj: Gretsch Blackhawk

Kojim redoslijedom učiti svirati

Post by karloj » June 20th, 2016, 10:25 pm

Pozz, ima netko kakav savjet kojim je redoslijedom najbolje razvijati svoju tehniku. Dakle, ako bi itko mogao napisati svoje misljenje npr. 1.Odvajanje ruku i nogu, 2.Rudimenti itd nisam totalni početnik ali osjećam kao da ne znam što bi prvo kreuno učiti pa ako može mala pomoć :armonika: :chears:
User avatar
Woody
Virtuoz!
Virtuoz!
Posts: 1358
Joined: October 14th, 2010, 1:07 pm
Moj Bubanj: Mapex, Pearl, Ludwig, Paiste, Anatolian, Roland
Moji bendovi: Dancing Waves, freelance
Inspiracija: Bonham, McBrain, Kache, Bordin, Collins, Copeland, Garo...
Location: Beograd, highseas

Re: Kojim redoslijedom učiti svirati

Post by Woody » June 22nd, 2016, 9:52 am

Zvuči kao da već znaš na čemu bi radio. U tom slučaju, nije toliko bitan redosled, to jest nema nekih tvrdih pravila. Treba da vežbaš i rudimente i odvajanje, ruke, noge, gruvove, tempo... ako već imaš materijal, možeš da vežbaš sve po malo.

Recimo, uzmeš neki rudiment, navežbaš ga na padu ili dobošu i onda ga rasporediš po setu. Ima odličnih gruvova i fillova baziranih na rudimentima. Sve to radiš uz metronom i već si pokrio tri spomenute oblasti... isto važi za latino gruvove (odvajanje), metal (dupla pedala, vežbanje nogu) itd.

Po mom iskustvu, treba dati prioritet stvarima u kojima si slab. To može da ti bude odrednica od čega ćeš da počneš. Naravno, ne treba da odmah kreneš sa naprednim vežbama, mogu da budu i početnički nivo. Bitno je da forsiraš oblast koja ti najslabije ide, tako se najbrže napreduje :thumbup:
The Sea, The Sea
Post Reply